Begrijp de verschillende soorten gipsplaatmaterialen

Er wordt een verscheidenheid aan producten gebruikt bij de renovatie van huizen en bedrijfspanden, waaronder baksteen en metselwerk. Gipsplaat, ook wel bekend als gipsplaat of wandplaten, is een andere populaire keuze die vaak de voorkeur geniet vanwege zijn veelzijdigheid.

We hebben allemaal droge muren in onze kantoren, huizen en openbare plaatsen. Maar het is zeer zeldzaam dat we de materialen van droge muren opmerken. Zelfs als we besluiten om nieuwe gipsplaat te installeren, hebben we de neiging om de materialen voornamelijk op drie factoren te selecteren: kleur, stevigheid en kosten, nietwaar?

Dus laten we in deze 3 minuten lezen verschillende materialen van gipsplaten bekijken en proberen de aard van elk materiaal te begrijpen. Het zal u helpen weloverwogen beslissingen te nemen terwijl u online nieuwe gipsplaatmaterialen bestelt of uw lokale gipsplaataannemer om nieuwe installatie of reparatie vraagt.

Gipsplaten (een andere naam voor dit materiaal) hangen natuurlijk niet vanzelf. Om het gipsplaatinstallatieproces te voltooien, moeten er nog een paar materialen worden gebruikt. Voegbanden helpen om twee afzonderlijke platen aan elkaar te bevestigen, en gipsmodder wordt vervolgens aangebracht om ze te bedekken, evenals eventuele spijkers en schroeven die werden gebruikt om de panelen op hun plaats te houden. Er zijn verschillende soorten modders die kunnen worden gebruikt, elk met zijn eigen kenmerken die het ideaal maken voor verschillende toepassingen. Als u de verschillen tussen deze soorten verbindingen begrijpt, kunt u beslissen welke het beste bij uw specifieke behoeften past.

Instelling Type Samenstelling

Dit type modder wordt meestal gebruikt om kleine gaatjes en onvolkomenheden te repareren. Het hecht goed en is erg stevig, waardoor het niet snel barst. Het droogt ook vrij snel (de snelste soort duurt ongeveer 20 minuten). Bovendien kan, zelfs als de eerste laag nog niet volledig is opgedroogd, de tweede laag nog worden aangebracht, wat tijd bespaart. Deze verbinding is echter niet voorgemengd, dus moet deze eerst worden gemengd en de ideale consistentie moet worden bereikt voordat het applicatieproces begint.

Gipsplaten Afplakken Modder

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit product gebruikt om secties aan elkaar te plakken. Openingen tussen de gipsplaatpanelen zijn afgedekt met tapes. Voordat de tape wordt aangebracht, wordt dit type compound echter eerst op de opening aangebracht, om als basis voor de tape te dienen. Eventuele overtollige modder wordt vervolgens verwijderd met een spackle mes. Zodra het oppervlak droog is, wordt deze verbinding opnieuw aangebracht om de hechting te garanderen.

De topping-compound

Zodra de tweede laag van de tape-compound klaar is met drogen, kan de afdekmodder (die zachter is en gemakkelijker te schuren is) worden aangebracht. Dit wordt gedaan om het oppervlak glad te maken en klaar te maken voor textureren of schilderen. Stucwerk kan bijvoorbeeld worden gebruikt als u uw gipsplaat aantrekkelijker wilt maken en een gestructureerde afwerking wilt krijgen. Een andere optie is houten gevelbeplating, die, eenmaal aangebracht met buitenverf, de aantrekkingskracht van uw huis enorm kan vergroten.

Modder voor alle doeleinden

Dit type materiaal kan voor alle drie de stadia worden gebruikt. Dit betekent dat het alle drie de eerder genoemde rollen kan spelen. Hoewel het kan worden gebruikt voor zowel taping als topping, is het meestal niet zo sterk of zacht als producten die speciaal voor deze specifieke doeleinden zijn gemaakt.

Lite Gewrichtsverbinding

Deze is niet zozeer een soort modder, maar meer een moderne variant. Het is lichter in gewicht, dus het is veel gemakkelijker aan te brengen dan andere, zwaardere producten. Afgezien daarvan kan het behoorlijk lijken op de eerder genoemde soorten, zolang het maar net zo stevig of zacht is gemaakt, afhankelijk van het gewenste gebruik.

Neem vandaag nog contact op met het DryWall Surgeon-team om meer te ontdekken en de verschillende beschikbare opties in gipsplaten te begrijpen en ontvang een gratis offerte met een gratis inspectie van uw eigendom om een ​​gedetailleerd idee te krijgen over installatie en ontwerpen.

U kunt ons ook schrijven op info@drywallsurgeon.com

Of

Bel ons op (515) 988-0699

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Wandschuurmachine
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart